Rav i den på Rømø

Sommerfest, er i Ebberup Madklub en aktivitet der ikke altid honorerer titlen. Med en dato fastsat allerede på årets generalforsamling var det klart at heller ikke version 2021 ville blive en af dem, der rent faktisk fandt sted i sommermånederne. Den 24. september skulle være dagen, hvor strabadserne startede og da denne dato som bekendt netop falder efter at vi har passeret jævndøgn kan det tørt konstateres at det heller ikke blev i sommerhalvåret.

Det sagt, hvis fair skal være fair, så var det i virkeligheden ikke så længe efter at der havde været holdt generalforsamling, en episk en må bemærkes. Årsagen hertil.. tja.. Corona. (havde det så bare været den mexikanske øl).

Tilbage til sagen. Efter mere eller mere grundig planlægning, en del myldretidstrafik og uheld på E20 samledes alle fem medlemmer i Fredericia for at lave den sidste proviantering. Så kan man alligevel tale om en fyldt Toyota Verso. Stuvet sammen mellem passagerer var mad og drikke til weekenden, samt diverse vildmands artikler.

I støt tempo tøffede vi mod vadehavet og Rømø. Rømø var dette års omhyggeligt udvalgte destination. Undervejs var der en del snak om, hvorvidt vi ville nå færgen og, hvornår den sidste gik? Den lader vi blot stå lidt..

Lidt problemer med at finde nøglen til sommerhuset, men alligevel vel fremme stod den på hotdogs og Philly Steak Sandwiches og selvfølgelig krydret med den vanlige portion af dårlige jokes og “hvad har du lavet siden sidst” historier.

Lørdag morgen og frisk op af kassen. En vigtig ting på programmet. Ud og plukke østers. Afsted mod kysten for at finde et sted at plukke lidt af havets overflod. Rømø er berømt eller berygtet for sine banker af stillehavsøsters – en såkaldt invasiv art, så jo mere man spiser, desto bedre.

Iført røjsere og med spande under armen begav vi os ud i det ankelhøje vand og vi havde vel ikke taget mere end syv skridt, førend vi væltede os i østers. Umiddelbart pragtfuldt, men der skulle ikke gå længe før et mindre uheld indtraf, da et elsket medlem af madklubben pludselig stod urokkeligt fast i den splattede havbund. Med møje og besvær fik vi trukket herren fri og gemytterne faldt atter til ro. Spandende blev fyldt og vi satte os på bredden for at nappe en klapper i bedste vildmandsstil og lidt smagsprøver af høsten.

Returen til sommerhuset kastede et hurtigt dyp af sig og et par poser chips blev kastet ind i bilen. Efter at have åbnet +50 østers måtte vi erkende at de mildest talt var uspiselige – dette fordi vi selvfølgelig var for tidligt ude. Så et godt råd. Selvom der er R i september, så vent lige lidt længere før I begiver jer på østerstur.

Aftensmaden – uden østers – blev tilberedt og smagte fortrinligt, også selvom stemningen i køkkenet til tider var lidt anspændt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *