Så er det blevet på tide at bringe en madklub klassiker, som besidder den egenskab at den kan starte et godt måltid på en af de fineste måder.
Moules Marinière er kræs og du skal bruge
- 1 net friske blåmuslinger
- 50 g. smør
- 1/2 bundt bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1/4 knoldselleri
- 2 stilke timian
- 1 skalotteløg
- 2,5 dl. hvidvin
Rens muslingerne for snavs og fjern ”skægstrengen” dette gøres bedst med en urtekniv. Tjek muslingerne om de er levende. Dette gøres ved at banke lidt på dem, de skal lukke sig når dette gøres, hvis ikke så kasseres de. Muslinger der er knuste eller flækket kasseres også. Når de er renset lægges de i en skål med en kold klud over.
Snit hvidløg og skalotteløg fint.
Skær knoldselleri og gulerod i julienne (Små fine stave).
Sauter hvidløg, skalotteløg i smørret, tilsæt muslingerne. Derefter kommes timian, knoldselleri, gulerod og hvidvin i. Sving muslinger rundt en gang, tilsæt bredbladet persille og krydr med frisk kværnet peber. Muslingerne er færdige, når de er åbne, dem der ikke har åbnet sig smides væk. Server med godt brød eller grove fritter.
Velbekomme