Labskovs

Labskovs

Ved generalforsamlinen år 2009 var temaet “Mormors køkken” menuen stod på traditionel dansk mad, vi bringer her opskriften på hovedretten som var Labskovs.

Ingredienser:

1000 – 1500 kg. tykkam

12 – 14 bagekartofler

1 – 2 løg

Rødbeder

Purløg

Hvide peberkorn

Lauerbærblade

Smør

Fremgangsmåde:

Tykkammen koges langsomt op sammen med laurbær og peberkorn. Koges i ca. 3 timer, urenheder skummes af undervejs. Køles af i lagen, som ligeledes gemmes.

Løg snittes i fine tern og kartoflerne skrælles og skæres i grove tern. Løg og kartofler puttes i en gryde og dækkes med lagen fra tykkammen, krydderipose bestående af laurbær og hvide peberkorn tilsættes.
Lad det stå og simre ved lav til medium varme indtil kartoflerne har jævnet labskovsen og den er tyk og cremet. Husk at røre i det med jævne mellemrum.
Skær kødet rent for fedt og sener. Derefter i grove firkanter. Op i labskovsen med kødet kog det hele igennem og smag til med salt, peber og smør.

Server med hakket purløg, rødbeder, stærk sennep og smør tern.
Glem ikke brød, rigeligt med øl, snaps og franskekartofler varmet på radiator.