Helgenen

Nach gutem Essen – eller enhver anden festlig lejlighed. Det er min klare opfattelse, at Bitter og i særdeleshed Boonekamp er stærkt undervurderet. I en tid hvor supermarkederne bugner af den ene “sprutsodavand” efter den anden, synes det på sin plads at slå et lille slag for spiritus, der også smager af spiritus og ikke blot af vand med sukker og andre sødestoffer.

Boonekamp er en af mine favoritter når vi snakker bitter, den meget komplekse sammensætning af krydderier gør at den varmer på den helt rigtige måde. Hofmærket er her St. Vitus, egentlig er det en billig sag som kan findes i Aldi Markt, men det gør den i modsætning til, hvad man kunne frygte absolut ikke dårlig.

Efter man har nappet det lille grønne låg af den nydelige lille flaske og hældt de gyldne dråber indenbords, vågner alle sanser. Først smager man anis, hvilket glider over i en mint-agtig smag for at afslutte med en fornem bitterhed. Alt imens man bliver bombarderet af smagsindtryk, mærker man nu en varm følelse, der breder sig ned gennem halsen for at ende i maven, pulsen slår lidt hurtigere og en usædvanlig ro sænker sig.

Jeg vil anbefale at man prøver en St. Vitus i glas et efter et godt måltid, men også at man kommer ud i naturen og får lidt frisk luft, her kan man passende tage et par af de små med.

St. Vitus
Skt. Vitus de dansenes helgen. Skt. Vitus blev født på Sicilien i år 290, han døde som martyr, da han som følge af sin kristne overbevisning blev kogt i olie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: