Endnu et år i Ebberup Madklub er ved at rinde ud

Det er derfor på sin plads med en opdatering dækkende sommerens udfoldelser. Madklubben har afholdt den traditionelle sommerfest, som i år fandt sted i det jydske nærmere betegnet i Vejle og omegn.

På en flot september morgen samledes madklubben i menuministerens residens, nogen var mødt op dagen i forvejen, og de sidst ankomne arriverede med statsbanerne. Sommerfesten blev indledt med et solidt morgenmåltid og en st. Vitus, hvilket må betegnes som værende blevet en tradition.

I bedste Olsen-banden stil var medlemmerne blevet instruerede i at medbringe “En våddragt, en dykkermaske og 2 syltetøjsglas” og efter parolen stod det klart, at dagens strabadser skulle udfoldes i naturen, som det tidligere er set i forbindelse med sommerfester i madklubben.

Planen var at tage til Gyttegård plantage for at indsamle urter til snapsefremstilling med en efterfølgende muslingejagt på østsiden af den eneste del af Danmark, der er landfast med det europæiske kontinent.

Med bilerne pakket gik turen mod Gyttegård Plantage, hvor der findes indlandsklitter, såvel som mosebund.

IMG_0685

Efter en travetur på i omegnen af 3.5 km, hvor da blev samlet svampe og plukket diverse urter, heriblandt den meget eftertragtede Myrica Gale også i folkemunde kendt som Mose-Pors måtte madklubben sande at tidsplanen ikke holdt, og den ellers svært ventede muslingejagt måtte aflyses.

Her vil det nok være passende at citere den gode Dwight D. Eisenhower – “Plans are worth nothing, but planning is everything”.

Nævnes skal det også, at der selvfølgelig var forberedt en frokost i det fri, så i den sandede muld på den jydske hede, blev der produceret håndmadder med paté og spegepølse, nænsomt tilberedt med lommekniv. Det hele blev skyllet ned med en kølig pils og en god dram fra det skotske højland.

IMG_0686

Efter at have fyldt poser med svampe og urter gik turen retur til Vejle. Vel returnerede måtte vi erkende, at fordelingen af indsamlede urter ikke var synderlig mangfoldig. Enkelte tyttebær, lidt revling, få blåbær og en virkelig stor mængde mose-pors var gevinsten. Om det skyldes en preference for porsesnaps, som er fælles for hele madklubben skal være uafklaret, i al fald blev der hældt sprit på, inden madlavningen blev igangsat.

IMG_0689

Resten af aftenen forløb på vanlig madklub manér. Bemærkningsværdigt er det dog, at der var blevet drukket og spist så godt, så vi måtte give fortabt på det ellers så traditionsrige ostetraktement.

Som man måske har bemærket, har der været en kende stille fra madklubben i den seneste tid, men vi har spændende ting i vente. I den kommende weekend løber generalforsamlingen af stablen, og der kommer også et nyt indslag i kategorien “Mad med værktøj”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *