Amok i Sydsverige 29. marts

Grundet en utidig skiferie, der kom i karambolage med den første lørdag i februar, måtte vi helt hen i slutningen af marts 2019 inden den årlige generalforsamling kunne afholdes. Fredag var udrejse dag og turen gik for anden gang i madklubbens historie udenlands. Vi skulle til Sverige!

Op til weekenden havde vi tabt et medlem, som desværre ikke kunne deltage grundet private årsager. Det var selvsagt en skam, da vi stod foran fejringen af madklubbens 10. leveår.

Turen gik op gennem Sverige til Kronoberg og området nær Älmhult forløb fredeligt. Et par enkelte pit stop bød turen på, hvor vi fik sat tænderne i korv med räksalat og ved Ringsjø blev det minsandten og til en enkelt gäddebif til hver.

Vel ankommet til sommerhuset, som til lejligheden var lejet, blev der pakket ud og nydt en øl, fiskestangen blev fundet frem – dog uden noget som helst held.

Aftenen forløb roligt med indtagelse af et solidt måltid og så var det ellers for de flestes vedkommende nogenlunde tidligt i seng. Klar skulle man jo være til næste dag.

Lørdag stod den på en tur til den lokale ICA for at handle lidt svenske specialiteter. Da det var ordnet snørrede vi støvlerne og begav os ud på “fjellet” – lettere kuperet var det hvert fald. Der kan man blot konstatere at svenskeren har en fortræffelig natur.

Om skribenten husker korrekt lå sommerhuset lige ud til Bolmen, og med i lejen var en båd. Det kaldte i sig selv på en lille ekspedition – så efter alle havde iført sig redningsvest roede vi en tur. Nu er vandet i marts måned en kende koldt så efter lidt rådslagning blev vi enige om at holde os forholdsvis tæt på breden. Det var ganske trevligt at sidde der på vandet og nyde en øl og en snaps.

Efter at have besøgt en mindre ø vendte vi snuden mod sommerhuset. Der sker så det at en eller anden får en mindre hjerneblødning og beslutter at det er passende med en dukkert. Der går ikke mange sekunder, så ligger samtlige af de fremmødte og plasker i det alt for kolde vand. Jo det var vældigt friskt.

When in Sweden – så tog vi os mod til at åbne den tidligere fremskaffede Surstrømming. Det kan vel siges sådan, at nu er det prøvet. En acquired taste er det helt sikkert, minder nok mest om en dårlig kryddersild – og i de videoer man har set på YouTube er deltagerne enten nogle værre tøsedrenge eller er det mest spil for galleriet.

Alt i alt var det endnu en god tur. Helt sikkert et 10 års jubilæum værdigt. Og bål fik vi da også lavet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *