Amok i Sydsverige 29. marts

Grundet en utidig skiferie, der kom i karambolage med den første lørdag i februar, måtte vi helt hen i slutningen af marts 2019 inden den årlige generalforsamling kunne afholdes. Fredag var udrejse dag og turen gik for anden gang i madklubbens historie udenlands. Vi skulle til Sverige!

Op til weekenden havde vi tabt et medlem, som desværre ikke kunne deltage grundet private årsager. Det var selvsagt en skam, da vi stod foran fejringen af madklubbens 10. leveår.

Turen gik op gennem Sverige til Kronoberg og området nær Älmhult forløb fredeligt. Et par enkelte pit stop bød turen på, hvor vi fik sat tænderne i korv med räksalat og ved Ringsjø blev det minsandten og til en enkelt gäddebif til hver.

Vel ankommet til sommerhuset, som til lejligheden var lejet, blev der pakket ud og nydt en øl, fiskestangen blev fundet frem – dog uden noget som helst held.

Aftenen forløb roligt med indtagelse af et solidt måltid og så var det ellers for de flestes vedkommende nogenlunde tidligt i seng. Klar skulle man jo være til næste dag.

Lørdag stod den på en tur til den lokale ICA for at handle lidt svenske specialiteter. Da det var ordnet snørrede vi støvlerne og begav os ud på “fjellet” – lettere kuperet var det hvert fald. Der kan man blot konstatere at svenskeren har en fortræffelig natur.

Om skribenten husker korrekt lå sommerhuset lige ud til Bolmen, og med i lejen var en båd. Det kaldte i sig selv på en lille ekspedition – så efter alle havde iført sig redningsvest roede vi en tur. Nu er vandet i marts måned en kende koldt så efter lidt rådslagning blev vi enige om at holde os forholdsvis tæt på breden. Det var ganske trevligt at sidde der på vandet og nyde en øl og en snaps.

Efter at have besøgt en mindre ø vendte vi snuden mod sommerhuset. Der sker så det at en eller anden får en mindre hjerneblødning og beslutter at det er passende med en dukkert. Der går ikke mange sekunder, så ligger samtlige af de fremmødte og plasker i det alt for kolde vand. Jo det var vældigt friskt.

When in Sweden – så tog vi os mod til at åbne den tidligere fremskaffede Surstrømming. Det kan vel siges sådan, at nu er det prøvet. En acquired taste er det helt sikkert, minder nok mest om en dårlig kryddersild – og i de videoer man har set på YouTube er deltagerne enten nogle værre tøsedrenge eller er det mest spil for galleriet.

Alt i alt var det endnu en god tur. Helt sikkert et 10 års jubilæum værdigt. Og bål fik vi da også lavet.

Sommerfest på Sjællandsodde 26. oktober 2018

Når nogle drikker øl, kigger andre (igen) i telefon

Efter endnu en omgang knas i maskineriet med at finde en dato i løbet af sommeren til afholdelse af den “årlige” sommerfest. Lykkedes det at afsætte sidste weekend i november, hvor alle medlemmer af madklubben kunne deltage. Sommerligt kan dette næppe betegnes, men det vender vi tilbage til.

Lokationen blev fastsat til Sjællandsodde. Et lille sommerhus og den omkringliggende natur skulle danne rammen for dette års “sommer” festivitas.

Hen under aften var alle ankommet i god behold, og der blev plads til en lille bøf, rødvin, øl, rom og whisky. Alt dette formidabelt flankeret af de vanlige røverhistorier og opdatering af, hvad der var oplevet siden sidste rendezvous.

Aftenen afsluttedes med et dyp i Sejerø Bugt. Hvis skribenten husker ret, fik man nok en kop kaffe at varme sig på efter at være kommet op af bølgen og return til sommerhuset. Sommeren var måske gået en smule på hæld, skulle man forlige sige på vandets temperatur.

Lørdagen indledtes med en omgang hurtig morgenmad, inden dagens første opgave stod på proviantering. Derfor drog alle mand mod Odden Havn for at besøge fiskeforretningen Odden Fisk. Odden Fisk er et slaraffenland af hvad havets spisekammer kan byde på. Der blev handlet østers, jomfruhummer m.m. til aftenensmenu. 

Inden køretøjet blev entreret for at vende snuden mod sommerhuset, fortærredes i den bidende vestenvind på havnen  nystegte fiskefrikadeller direkte fra posen.

Inden aftenens strabadser skulle begynde drog alle mand på en frisk vandretur i området omkring sommerhuset. En ganske nydelig tur, der tog os gennem skov og krat for at ende langs stranden.

Her blev også konsumeret en interimistisk frokost, som man i andre rammer måske havde fundet en smule banal, virkede yders delikat – rugbrød med leverpostej og pølse akkompagneret med en lille bitter kan virkelig noget når man er ude i det fri.

Jeg vil ikke dvæle så meget ved selve middagen, men der blev serveret øster i rigelige mængder. Rå såvel som gratinerede. Temaet var “Mad på bål” – det må man sige det var selv årets buskadsafklip røg i vendingen. Og ja, så lykkedes det at lave en helt igennem fortrinlig biksemad over den åbne ild. Det til trods for at der kun var indkøbt 4 kartofler.

Som prikken over i’et blev der, som det sig hører serveret ost. Denne gang med tilhørende snobrød.

Søndag morgen stod vi op til sne og oprydning. Det var tydeligvis enden på den sommerfest – og sommer.

Kronjylland 3. februar 2018

Generalforsamlingen anno 2018 blev afholdt i Kronjylland, i byen som i middelalderen var kendt som Randrusium, senere Randers og i dag vel bare Mokailand samledes madklubben for at afholde den årlige generalforsamling.

Nogle ankom allerede om fredagen. Den sidste mødte op i løbet af lørdag formiddag.

Randers er vel sagtens ganske ukendt for de fleste danske statsborgere. Nogle kan måske huske, at byen har været omdrejningspunkt i et par “tracks” på den danske hitliste i det forrige århundrede. Først med Carl Petter og senere med Østkyst Hustlers, men udover det optager den tidligere købsstad nok ikke meget plads i de flestes hukommelse.

Efter madklubbens besøg, må vi dog opfordre til at man måske skulle overveje at veksle årets charterferie til Alanya med et besøg i Kronjylland og omegn. Randers er, når det kommer til stykket en ganske nydelig by, selv et superliga hold kan byen mønstre.

En abe af en slags – ikke et medlem af madklubben

Det der i vores, i virkeligheden, korte ophold optog os mest – foruden generalforsamlingen og de små brune tavernaer var et besøg i Randers Regnskov. Minsandten om det ikke gik hen og blev en smule eksotisk alligevel – og Thor pilsnerne – tja, de er når man ikke har sin vante gang i Randers og omegn, faktisk også lidt eksotiske når det kommer til stykket.

Efter sådan en på opleveren stod den på det mere alvorlige – afregning af det forgange år og planlægning af det kommende. Menuministeren var blevet frarøvet en mulighed for at stråle i forbindelsen med sommerfesten, da den som bekendt blev aflyst, han bar dog ikke synderligt nag og havde planlagt et fremragende måltid. Temaet var “Italiensk for begyndere” og bad den gemte retter sig som de kendte “Carpaccio, Risotto og Tiramisu” – Prego.

Vi skulle også hilse fra ham her!

Piphans