Vikingesmør

Så er der på ny inspiration til hverdag og fest.

Ebberup Madklub kan stolt præsentere forretten fra generalforsamlingen 2012, marvpiber med brød og persille.

Til 4 personer skal du bruge

  • 4 flotte marvpiber, omkring 10 cm høje
  • Et lille bundt bredbladet persille
  • 2 Skalotteløg
  • Et glas bærkapers
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Udvand marvpiber over 12 timer, skift vand hver 3. Dette gøres dagen før.
Steg dem i oven 15 – 20 minutter ved 200 grader.

Imens piberne står og hygger sig i ovnen, laves salaten.

Skyl og pluk persillen ud i blade. Vend rundt med bærkapers, skalotteløg ringe, olie og salt og peber.

Rist brødet på en pande med lidt smør, server det til.

Velbekomme

Marv Piber

Steak Tartare

Så tager vi hul på opskrifterne der blev anvendt ved generalforsamlingen 2012 og vi lægger ud i fornem stil med frokosten, der i år bestod af Steak Tartare.

Du skal bruge

  • 400 gram okseinderlår
  • 1 lille glas kapers
  • 10 stk cornichoner
  • Salt
  • Peber
  • Cognac
  • Purløg
  • Skalotteløg
  • Estragon
  • Dijonsennep

Fremgangsmåde

Kødet hakkes og blandes med hakkede kapers og cornichoner. Hakket purløg, skalotteløg og estragon tilsættes og det blandes godt. Der smages til med salt, peber, cognac og dijonsennep. Tartaren serveres med, hjemmelavede fritter, aioli og pyntes med æggeblomme og karse.

Velbekomme.

Steak tartare

Et par gode råd.

Hold ikke igen med de gode ting så som kapers, cornichoner etc. hellere for meget end for lidt er gældende her.

Brug en kødhakker der dur.