Sommerfest på Sjællandsodde 26. oktober 2018

Når nogle drikker øl, kigger andre (igen) i telefon

Efter endnu en omgang knas i maskineriet med at finde en dato i løbet af sommeren til afholdelse af den “årlige” sommerfest. Lykkedes det at afsætte sidste weekend i november, hvor alle medlemmer af madklubben kunne deltage. Sommerligt kan dette næppe betegnes, men det vender vi tilbage til.

Lokationen blev fastsat til Sjællandsodde. Et lille sommerhus og den omkringliggende natur skulle danne rammen for dette års “sommer” festivitas.

Hen under aften var alle ankommet i god behold, og der blev plads til en lille bøf, rødvin, øl, rom og whisky. Alt dette formidabelt flankeret af de vanlige røverhistorier og opdatering af, hvad der var oplevet siden sidste rendezvous.

Aftenen afsluttedes med et dyp i Sejerø Bugt. Hvis skribenten husker ret, fik man nok en kop kaffe at varme sig på efter at være kommet op af bølgen og return til sommerhuset. Sommeren var måske gået en smule på hæld, skulle man forlige sige på vandets temperatur.

Lørdagen indledtes med en omgang hurtig morgenmad, inden dagens første opgave stod på proviantering. Derfor drog alle mand mod Odden Havn for at besøge fiskeforretningen Odden Fisk. Odden Fisk er et slaraffenland af hvad havets spisekammer kan byde på. Der blev handlet østers, jomfruhummer m.m. til aftenensmenu. 

Inden køretøjet blev entreret for at vende snuden mod sommerhuset, fortærredes i den bidende vestenvind på havnen  nystegte fiskefrikadeller direkte fra posen.

Inden aftenens strabadser skulle begynde drog alle mand på en frisk vandretur i området omkring sommerhuset. En ganske nydelig tur, der tog os gennem skov og krat for at ende langs stranden.

Her blev også konsumeret en interimistisk frokost, som man i andre rammer måske havde fundet en smule banal, virkede yders delikat – rugbrød med leverpostej og pølse akkompagneret med en lille bitter kan virkelig noget når man er ude i det fri.

Jeg vil ikke dvæle så meget ved selve middagen, men der blev serveret øster i rigelige mængder. Rå såvel som gratinerede. Temaet var “Mad på bål” – det må man sige det var selv årets buskadsafklip røg i vendingen. Og ja, så lykkedes det at lave en helt igennem fortrinlig biksemad over den åbne ild. Det til trods for at der kun var indkøbt 4 kartofler.

Som prikken over i’et blev der, som det sig hører serveret ost. Denne gang med tilhørende snobrød.

Søndag morgen stod vi op til sne og oprydning. Det var tydeligvis enden på den sommerfest – og sommer.

Sommerfest 2016

Frisk havluft

Sommerfesten 2016 fandt sted den 3. september i det vestjydske, nærmere betegnet et lille hyggeligt sommerhus i Houvig. 80% af medlemmerne troppede op fredag aften og omkring klokken 10 lørdag blev de resterende 20% hentet på Ringkøbing station.

Derefter gik turen til Hvide Sande, hvor der blev provianteret til det forestående arrangement. Fiskehandleren Nordsø Fisk blev besøgt, og vi gik derfra med poserne fulde af røgvarer, ferskfisk og et par hummere. Inden vi vendte snuden mod sommerhuset igen føjtede vi lidt rundt i Hvide Sande, fik en fadøl og mødte omkring 100 veteranknallerter, der var på den årlige tur rundt Ringkøbing fjord.

Tilbage i sommerhuset fik vi en god frokost med dertil hørende boutique tang akvavit inden tilberedningen af aftenens menu blev påbegyndt.

Som vanligt præsterede vi en særdeles fremragende menu bestående af:

  • Ceviche af frisk torsk med strandurter og sæsongrønt
  • Smørstegt rødtunge på ærtemos og revling
  • Surf’n’turf med smørfritter
  • Lokale oste

Efter middagen var vi på stranden og mærke suset fra vesterhavet alt var mørkt, men vinden var der stadig – forfriskende mente de fleste – Claus var mest bange for at blive spist af en hugorm eller en ulv.

Søndagen blev brugt på oprydning og rengøring efterfulgt af en vandretur i klitterne og lang stranden – sundhed for sjælen. Og ja, vi mødte en enkelt hugorm, men den havde mest travlt med at komme videre.

Endnu et år i Ebberup Madklub er ved at rinde ud

Det er derfor på sin plads med en opdatering dækkende sommerens udfoldelser. Madklubben har afholdt den traditionelle sommerfest, som i år fandt sted i det jydske nærmere betegnet i Vejle og omegn.

På en flot september morgen samledes madklubben i menuministerens residens, nogen var mødt op dagen i forvejen, og de sidst ankomne arriverede med statsbanerne. Sommerfesten blev indledt med et solidt morgenmåltid og en st. Vitus, hvilket må betegnes som værende blevet en tradition.

I bedste Olsen-banden stil var medlemmerne blevet instruerede i at medbringe “En våddragt, en dykkermaske og 2 syltetøjsglas” og efter parolen stod det klart, at dagens strabadser skulle udfoldes i naturen, som det tidligere er set i forbindelse med sommerfester i madklubben.

Planen var at tage til Gyttegård plantage for at indsamle urter til snapsefremstilling med en efterfølgende muslingejagt på østsiden af den eneste del af Danmark, der er landfast med det europæiske kontinent.

Med bilerne pakket gik turen mod Gyttegård Plantage, hvor der findes indlandsklitter, såvel som mosebund.

IMG_0685

Efter en travetur på i omegnen af 3.5 km, hvor da blev samlet svampe og plukket diverse urter, heriblandt den meget eftertragtede Myrica Gale også i folkemunde kendt som Mose-Pors måtte madklubben sande at tidsplanen ikke holdt, og den ellers svært ventede muslingejagt måtte aflyses.

Her vil det nok være passende at citere den gode Dwight D. Eisenhower – “Plans are worth nothing, but planning is everything”.

Nævnes skal det også, at der selvfølgelig var forberedt en frokost i det fri, så i den sandede muld på den jydske hede, blev der produceret håndmadder med paté og spegepølse, nænsomt tilberedt med lommekniv. Det hele blev skyllet ned med en kølig pils og en god dram fra det skotske højland.

IMG_0686

Efter at have fyldt poser med svampe og urter gik turen retur til Vejle. Vel returnerede måtte vi erkende, at fordelingen af indsamlede urter ikke var synderlig mangfoldig. Enkelte tyttebær, lidt revling, få blåbær og en virkelig stor mængde mose-pors var gevinsten. Om det skyldes en preference for porsesnaps, som er fælles for hele madklubben skal være uafklaret, i al fald blev der hældt sprit på, inden madlavningen blev igangsat.

IMG_0689

Resten af aftenen forløb på vanlig madklub manér. Bemærkningsværdigt er det dog, at der var blevet drukket og spist så godt, så vi måtte give fortabt på det ellers så traditionsrige ostetraktement.

Som man måske har bemærket, har der været en kende stille fra madklubben i den seneste tid, men vi har spændende ting i vente. I den kommende weekend løber generalforsamlingen af stablen, og der kommer også et nyt indslag i kategorien “Mad med værktøj”.

Sommerfest 2013 – Carlsberg

A trip down memory lane – vi har været i arkivet og fundet lidt hidtil ikke udgivne stemningsbilleder fra sommerfesten 2013, som blandt andet bød på et besøg på Carlsberg.

Som måske tidligere bemærket fandt denne ‘sommerfest’ sted en råkold december dag, deraf det lidt triste lys og passende påklædning.

Dagen startede med en solid brunch på den italienske restaurant Mother i Kødbyen, som klart kan anbefales et besøg. Med maverne godt fyldte af sprød pizza og forskellige antipasti gik turen til fods mod Valby for at besøge ølmastodonten Carlsbergs besøgscenter med henblik på rundvisning i det tidligere bryggeri.

Ny Carlsberg med Thor på toppen

Rundvisningen blev med entusiasme udført af en behagelig og velinformeret dame, som tog os igennem Carlsbergs historie fra brygger I.C. Jacobsens grundlæggelse i 1847 og op til i dag. I den gamle del af bryggeriet, kan man selv gå rundt og via informationstavler og video få et indblik i ølfremstilling og bryggeriarbejdernes hverdag og vilkår.

Carlsberg huser også verdensstørste ølsamling, for selv personer uden denne interesse må siges at være imponerende.

Ølkusk

På tidligere dansk jord og for første gang udenlands

Sommerfesten startede tidligt i morges klokken 0600, hvor kursen blev sat mod København. Desværre måtte vi acceptere et afbud i sidste øjeblik, da et af de ærede medlemmer var nødt til at tage på arbejde.

For første gang i madklubbens historie har vi været udenlands. Netop hjemvendte fra et fremragende besøg på den historiske ø Hven og med dækning på telefonen er det tid til en kort status opdatering.

På cykler tog vi turen med det stolte skib ‘Jeppe’, var forbi Thyco Brahes observatorium og på rundvisning på destilleriet ‘Spirit of Hven’.

Næste skridt er tilberedelse af middag.

IMG_0134.JPG

IMG_0138.JPG

IMG_0139.JPG

Der er en puls og snart sommerfest

Forleden dag modtog jeg i min postkasse indbydelsen til årets sommerfest i Ebberup Madklub, den var ventet med spænding og uden at afsløre for meget vil jeg sige, at programmet ser yderst spændende ud.

Mod sædvane lykkedes det madklubben tidligt i år, at blive enige om at sommerfesten skulle falde i weekenden den 16. august, så vi kan med rette igen kalde det en sommerfest. I følge indbydelsen lægger vi fra land meget tidligt i København, så der er nogen der må tidligt op.

Der har beklageligvis været meget stille her på bloggen siden festen i december, det skal jeg prøve på bedste vis at råde bod i perioden fra nu og indtil den 16. august. Følg endelig med, der kommer blandt andet et indslag i serien “Mad med værktøj”.

På dagen den 16. vil der løbende komme små stemnings rapporter op. Glæd Dem.

wpid-img_1060.jpg

 

Sommerfesten der blev til julefrokost

Så sker der langt om længe noget igen. Morgendagen byder på sommerfest til trods for det faktum at der kun er 10 dage til juleaften.

Beklageligvis lykkedes det ikke, at finde en dag mens aftenerne var lyse, men det betyder ikke at der ikke skal være sommerfest omend rammerne er forandret.

Dagen byder blandt andet på et besøg ved hofleverandøren Carlsberg og mon ikke der her kan hentes et par fif til arbejdet i bryggerlauget.

20131213-200909.jpg

Sommerfest 2012

Efter en del bøvl med at få synkroniseret kalendre, ligger det nu fast at der afholdes sommerfest i Ebberup Madklub den 22. september 2012. Indbydelserne er sendt ud og sløret kan derfor løftes for årets tema, som er “Rock”.
Det skal i denne sammenhæng bemærkes at fiskalen ikke vil udstede bødestraf, såfremt §7 stk. 1 ikke overholdes. Derimod lyder der en opfordring fra fiskalen til i bedste Rock ‘n’ Roll stil at udfordre reglementet.

Hvad der i detaljer skal ske på dagen skal ikke røbes her, men der kommer med garanti et fyldigt tilbageblik. Derudover gør vi for første gang i Ebberup Madklubs historie brug af live blogging, så kig endelig forbi den 22.

Skaven Strand 2011

Langt om længe er vi nu klar med den officielle sommerfest video anno 2011.

Et omfattende video materiale af varierende kvalitet er blevet kogt ned til små 10 minutters tilbageblik til, hvad der var Ebberup Madklubs første weekendtur.

God fornøjelse.

Så er den her!

Ebberup Madklub præsenterer “Den officielle sommerfestsvideo anno 2010”

Som tidligere bekendtgjort har vi barslet med en lille omgang video snas fra vores sommerfest. Vi har af gode grunde slukket kameraet engang midt på aftenen; så til jer der havde håbet på et uddrag af nogle af vores særdeles interessante samtaler/diskussioner – vi må desværre skuffe jer i denne omgang.

Fortvivl dog ikke vi leverer her 5 minutter madklub pakket ind i svampeviden og flotte naturoplevelser. Sidder man nu og tænker ØV, jeg synes de havde lovet mig Lene Hansson, så er det nu du skal pudse brillerne og følge med.

Aftenens uden tvivl bedste kommentar kom kokken med, da Statsministeren spørger om, han skal stege kyllingen på tør pande. Med lettere forurettet mine tager kokken ministerens arm, løfter den op og spørger – “Har du Lene Hansson siddende deromme bagved et sted”
Det havde han ikke, i så fald gemte hun sig godt, da ingen så hende i løbet af aftenen.