Startskuddet

Generalforsamlingen er skudt i gang og forretten er indtaget med velbehag.

Jomfruhummer med hasselnødder og palmekål.

Ministerierne er igang med deres beretning. Opskrift følger.

(null)

Glemt brød

Så er stemningen ved at være på rette niveau. Der er forlydender om, at værten har glemt brødet til osten. Det er rent madklubsdrama der udspiller sig og tiden må vise om der findes en løsning.

(null)

Generalforsamling 2015 (live)

Til tonerne af Tom Petty er generalforsamlingen 2015 nu skudt i gang. Maden står og simrer i køkkenet, hvor der i samme åndedrag åbnes op for trøfler, foie gras, oksemørbrad og ca. 1 flaske indkogt rom.

Aftenen er stadig ung og derfor kan sløret ikke endeligt løftes. Dagen har indtil videre budt på en fin smørebrødsfrokost på ‘Fyr og bi’ efterfulgt af et slag terninger på ‘Nanok’. Følg med senere, hvor vi løbende dækker udfaldet af generalforsamlingen.

Hvem løber af med hvad?

Vi er i skarp konkurrence med MGP på DR, men føles tiden for lang så besøg Ebberup Madklub – stedet, hvor ‘stjerner’ og anekdoter fødes.

(null)

Datoen er sat

Til trods for en lille smule tovtrækkeri kan vi nu løfte sløret og erklære den 14. februar for officiel dato for årets generalforsamling i Ebberup Madklub.

Der er lagt i kakkelovnen til en begivenhedsrig dag, hvor stregerne til endnu et kapitel i madklubbens historie skal slås. Hvem skal besidde de vigtige poster i det kommende år og hvad kan man ellers gå og glæde sig til.

Indkomne forslag skal være i præsidentens varetægt inden den 31. januar 2015. Så har man ikke nået det endnu, er der et par dage at løbe på.

Cirkulære vedr. Fiskalens rettigheder ved opkrævning af bøder

Forskrift

Nærværende cirkulære udspringer fra, og har hjemmel i § 5. stk. 8, i vedtægterne for Ebberup Madklub.

Bøder der uddeles af Fiskalen sker på baggrund af brud på Ebberup Madklubs ordensreglement og etiske regelsæt jfr. § 7.

Fiskalens pligter og rettigheder

Fiskalen har til enhver tid pligt og rettighed til at søge klubbens ordensreglement overholdt.

Fiskalen har ret til at udstede og opkræve bøder uden en generalforsamlingsbeslutning foreligger.

Opkrævede bøder, skal straks herefter, og uden særligt ophold indsættes på klubkontoen 5391-0000366738.

Fiskalen har pligt til at komme med en saglig begrundelse for uddeling af bøde, ligesom samtlige af klubbens medlemmer skal orienteres om uddelingen af en bøde.

Gives der ved et klubarrangement bøder, skal disse stadfæstes ved at blive foreviget via en opkrævning (pr. mail) indeholdende beløb, årsag mv. En sådan opkrævning skal tillige sendes til alle medlemmer, selvom det kun vedrører et enkelt medlem i klubben.

Der har dannet sig præcedens i forhold til bøders størrelse, idet at en aflysning af et arrangement, efter en dato for arrangement er fundet, takseres til kr. 500,-. Dette er samtidig loftet for størrelsen på en uddelt bøde.

Er man i en situation hvor en Fiskal er ude af kontrol og uddeler bøder til højre og venstre uden saglig begrundelse, eller af ublu beløbsstørrelser kan den til enhver tid siddende præsident gribe ind og underkende Fiskalens beslutning. Sker en underkendelse af Fiskalens bøde, tilfalder bøden Fiskalen selv.

Ovenstående cirkulære er også at finde under klubbens vedtægter

Rib eye

De store bøffer og sovsen er klar til at blive fortæret.

IMG_0150.JPG

Der er en puls og snart sommerfest

Forleden dag modtog jeg i min postkasse indbydelsen til årets sommerfest i Ebberup Madklub, den var ventet med spænding og uden at afsløre for meget vil jeg sige, at programmet ser yderst spændende ud.

Mod sædvane lykkedes det madklubben tidligt i år, at blive enige om at sommerfesten skulle falde i weekenden den 16. august, så vi kan med rette igen kalde det en sommerfest. I følge indbydelsen lægger vi fra land meget tidligt i København, så der er nogen der må tidligt op.

Der har beklageligvis været meget stille her på bloggen siden festen i december, det skal jeg prøve på bedste vis at råde bod i perioden fra nu og indtil den 16. august. Følg endelig med, der kommer blandt andet et indslag i serien “Mad med værktøj”.

På dagen den 16. vil der løbende komme små stemnings rapporter op. Glæd Dem.

wpid-img_1060.jpg

 

Sommerfesten der blev til julefrokost

Så sker der langt om længe noget igen. Morgendagen byder på sommerfest til trods for det faktum at der kun er 10 dage til juleaften.

Beklageligvis lykkedes det ikke, at finde en dag mens aftenerne var lyse, men det betyder ikke at der ikke skal være sommerfest omend rammerne er forandret.

Dagen byder blandt andet på et besøg ved hofleverandøren Carlsberg og mon ikke der her kan hentes et par fif til arbejdet i bryggerlauget.

20131213-200909.jpg

Generalforsamling 2013

Så er vi i gang. Alle er samlet, lidt forsinket efter et nedbrud af en fransk bil. Anden ret bliver fortæret og stemningen er i top.

Referent er Jost
Dirigent er Mikkel

image

Hailstorm

Lørdag den 27. oktober startede et nyt kapitel i Ebberup Madklubs historie. I yderst ydmyge faciliteter trak tre af klubbens medlemmer i arbejdstøjet og tog en brygske i hånden.

Over en håndfuld timer forvandledes knap seks kilo korn til en sukkerholdig masse, som blev sat til gæring med det formål senere at drikke det. Øllet er på nuværende tidspunkt tappet, det har gærret færdigt og venter blot på at blive smagt. Det vil sket ved et uhøjtidligt arrangement lørdag den 8. december – er man i nabolaget, skal man være velkommen til at kigge forbi og smage med, der skænkes til sidste dråbe.

Her kommer for de nysgerrige en kort gennemgang af processen.

For at kunne trække sukker ud af malten, skal denne først males. Vi anvender en simpel håndbetjent mølle, da det selvfølgelig er håndbrygget øl vi laver. Derudover er det god motion for slatne kontorarme.

Malten males

Maltmøllen kører

Efter at have malet malten hældes denne i 65 grader varmt vand. Hermed starter mæskningen, det er under denne process at sukker trækkes ud af kornet. Vi mæskede i 60 minutter ved konstant temperatur.

Mæsk

Mæsk

Når der er mæsket færdig sies mæsken og man står tilbage med to dele. En fast del, masken som består af maltens skaldele og en flydende, urten som er den vi skal bruge i den videre brygning.

Næste trin er urtkogning, her tilsættes humle for at give øllet smag og ballance. Under vores urtkogning som stod på i en time kom der en haglbyge forbi. Heraf navnet på øllen Hailstorm.

Urt

Urt

Herefter skal urten køles så der kan tilsættes gær. Når det er sket, sættes øllet til gæring, hvorved sukkeret omdannes til alkohol og kuldioxid.

Tilsidst tappes øllet på flaske for en sidste karbonering. Det lagres og godt 3 uger senere kan de gyldne dråber drikkes.

Vi håber denne korte gennemgang af processen gav et overblik. Der findes et hav af opskrifter og fremgangsmåder, hvorfor vi ikke ønsker at gå yderligere i detaljer i denne omgang.

Næste bryg bliver en godt humlet IPA og her vender vi med sikkerhed tilbage med en uddybende beskrivelse af processen og en officiel opskrift.