Referat generalforsamling 2018

Efter at have søgt vidt og bredt, og til tider været nærmest ude af os selv af ren desperation er den forsvunde sidste side af referatets kladde fra årets generalforsamling endelig dukket op. Derfor har det været os muligt, langt om længe at få sendt referatet i trykken.

Som følge heraf kan vi med stor glæde præsentere et stadigt dampende varmt referat. God fornøjelse.

Referat generalforsamling Ebberup Madklub 2018

Årsregnskab 2017

Vejle på Japansk

Generalforsamlingen 2017 fandt sted i fantastiske Vejle i den ligeledes fantastiske præsidents residens.

Menuministeren havde været udenlands og forberedt en særdeles velkomponeret menu fra det japanske køkken, som vi giver et lille indblik i, i det kommende indlæg.

Dagen forinden var de fremmødte blevet budt velkommen med en vildtgryde og en tilpas mængde rødvin, hvorfor alle var lidt sløve i betrækket lørdag morgen. Lidt vand i håret var dog nok til at alle kom på benene og begav sig ud for at skaffe ingredienser til aftenens menu.

Fiskehandler, slagter og forretning for japanske specialiteter blev aflagt visit. Dermed var alt linet op til en formidabel aften, hvor der skulle spises godt og posterne til det kommende år kunne blive besat.

Menu

  1. Sashimi med wakame salat
  2. Avokado og stenbider med sesamolie og sort sesam
  3. Gyoza med soya
  4. Tempura minisquids og asparges med chilimayonnaise
  5. Ramen med æg, svin, løb, svampe, forårsløg og tang
  6. Miso marineret ribs med græskar kimche
  7. Mørbrad med wasabi-trøffelsauce og stegt lotusblomst
  8. Coffee jelly med fløde
  9. Matcha is med japansk cheesecake

Noget af en servering ja 🙂

Sommerfest 2016

Frisk havluft

Sommerfesten 2016 fandt sted den 3. september i det vestjydske, nærmere betegnet et lille hyggeligt sommerhus i Houvig. 80% af medlemmerne troppede op fredag aften og omkring klokken 10 lørdag blev de resterende 20% hentet på Ringkøbing station.

Derefter gik turen til Hvide Sande, hvor der blev provianteret til det forestående arrangement. Fiskehandleren Nordsø Fisk blev besøgt, og vi gik derfra med poserne fulde af røgvarer, ferskfisk og et par hummere. Inden vi vendte snuden mod sommerhuset igen føjtede vi lidt rundt i Hvide Sande, fik en fadøl og mødte omkring 100 veteranknallerter, der var på den årlige tur rundt Ringkøbing fjord.

Tilbage i sommerhuset fik vi en god frokost med dertil hørende boutique tang akvavit inden tilberedningen af aftenens menu blev påbegyndt.

Som vanligt præsterede vi en særdeles fremragende menu bestående af:

  • Ceviche af frisk torsk med strandurter og sæsongrønt
  • Smørstegt rødtunge på ærtemos og revling
  • Surf’n’turf med smørfritter
  • Lokale oste

Efter middagen var vi på stranden og mærke suset fra vesterhavet alt var mørkt, men vinden var der stadig – forfriskende mente de fleste – Claus var mest bange for at blive spist af en hugorm eller en ulv.

Søndagen blev brugt på oprydning og rengøring efterfulgt af en vandretur i klitterne og lang stranden – sundhed for sjælen. Og ja, vi mødte en enkelt hugorm, men den havde mest travlt med at komme videre.

Referat generalforsamling 2017

Så er det her sgu. Et par dage over tid, men bedre sent end aldrig. Lad os præsentere årets regnskab og referatet fra den netop afholdte generalforsamling. Tænk sig, at der er gået mere end 13 måneder siden sidste indlæg.

Sjovt nok, så ligger der faktisk et udkast på Tournedos Rossini, mon ikke vi får færdiggjort den opskrift i løbet af det næste år, så den kan publiceres her på bloggen?

Derudover så har marketingsministeren netop lovet højt og herligt på generalforsamlingen at han ville sørge for at få lagt lidt godt op om året 2016. Bevares, det bliver måske nok i historisk perspektiv, men det har vel også sin charme.

Referat generalforsamling Ebberup Madklub 2017

Årsregnskab 2016

Referat generalforsamling 2016

Frisk fra trykken kommer her årets referat fra den netop overståede generalforsamling. Åbnes de vedhæftede filer, kan der læses lidt fra selve generalforsamlingen, det forløbne år og få et indblik i klubbens økonomi.

Det lugter efterhånden lidt af Las Vegas.

IMG_0672

Referat generalforsamling Ebberup Madklub 2016

Årsregnskab 2015

Endnu et år i Ebberup Madklub er ved at rinde ud

Det er derfor på sin plads med en opdatering dækkende sommerens udfoldelser. Madklubben har afholdt den traditionelle sommerfest, som i år fandt sted i det jydske nærmere betegnet i Vejle og omegn.

På en flot september morgen samledes madklubben i menuministerens residens, nogen var mødt op dagen i forvejen, og de sidst ankomne arriverede med statsbanerne. Sommerfesten blev indledt med et solidt morgenmåltid og en st. Vitus, hvilket må betegnes som værende blevet en tradition.

I bedste Olsen-banden stil var medlemmerne blevet instruerede i at medbringe “En våddragt, en dykkermaske og 2 syltetøjsglas” og efter parolen stod det klart, at dagens strabadser skulle udfoldes i naturen, som det tidligere er set i forbindelse med sommerfester i madklubben.

Planen var at tage til Gyttegård plantage for at indsamle urter til snapsefremstilling med en efterfølgende muslingejagt på østsiden af den eneste del af Danmark, der er landfast med det europæiske kontinent.

Med bilerne pakket gik turen mod Gyttegård Plantage, hvor der findes indlandsklitter, såvel som mosebund.

IMG_0685

Efter en travetur på i omegnen af 3.5 km, hvor da blev samlet svampe og plukket diverse urter, heriblandt den meget eftertragtede Myrica Gale også i folkemunde kendt som Mose-Pors måtte madklubben sande at tidsplanen ikke holdt, og den ellers svært ventede muslingejagt måtte aflyses.

Her vil det nok være passende at citere den gode Dwight D. Eisenhower – “Plans are worth nothing, but planning is everything”.

Nævnes skal det også, at der selvfølgelig var forberedt en frokost i det fri, så i den sandede muld på den jydske hede, blev der produceret håndmadder med paté og spegepølse, nænsomt tilberedt med lommekniv. Det hele blev skyllet ned med en kølig pils og en god dram fra det skotske højland.

IMG_0686

Efter at have fyldt poser med svampe og urter gik turen retur til Vejle. Vel returnerede måtte vi erkende, at fordelingen af indsamlede urter ikke var synderlig mangfoldig. Enkelte tyttebær, lidt revling, få blåbær og en virkelig stor mængde mose-pors var gevinsten. Om det skyldes en preference for porsesnaps, som er fælles for hele madklubben skal være uafklaret, i al fald blev der hældt sprit på, inden madlavningen blev igangsat.

IMG_0689

Resten af aftenen forløb på vanlig madklub manér. Bemærkningsværdigt er det dog, at der var blevet drukket og spist så godt, så vi måtte give fortabt på det ellers så traditionsrige ostetraktement.

Som man måske har bemærket, har der været en kende stille fra madklubben i den seneste tid, men vi har spændende ting i vente. I den kommende weekend løber generalforsamlingen af stablen, og der kommer også et nyt indslag i kategorien “Mad med værktøj”.

Referat generalforsamling 2015

Hermed referat og årsregnskab fra den netop afholdte generalforsamling i Ebberup Madklub.

Referat generalforsamling Ebberup Madklub 2015

Årsregnskab 2014

Startskuddet

Generalforsamlingen er skudt i gang og forretten er indtaget med velbehag.

Jomfruhummer med hasselnødder og palmekål.

Ministerierne er igang med deres beretning. Opskrift følger.

(null)

Glemt brød

Så er stemningen ved at være på rette niveau. Der er forlydender om, at værten har glemt brødet til osten. Det er rent madklubsdrama der udspiller sig og tiden må vise om der findes en løsning.

(null)

Generalforsamling 2015 (live)

Til tonerne af Tom Petty er generalforsamlingen 2015 nu skudt i gang. Maden står og simrer i køkkenet, hvor der i samme åndedrag åbnes op for trøfler, foie gras, oksemørbrad og ca. 1 flaske indkogt rom.

Aftenen er stadig ung og derfor kan sløret ikke endeligt løftes. Dagen har indtil videre budt på en fin smørebrødsfrokost på ‘Fyr og bi’ efterfulgt af et slag terninger på ‘Nanok’. Følg med senere, hvor vi løbende dækker udfaldet af generalforsamlingen.

Hvem løber af med hvad?

Vi er i skarp konkurrence med MGP på DR, men føles tiden for lang så besøg Ebberup Madklub – stedet, hvor ‘stjerner’ og anekdoter fødes.

(null)